Västerbottens Kennelklubb
Senast uppdaterad den 17 mars 2016
Många frågor och funderingar brukar uppstå, till exempel: vad som sker med tiken under löpningen eller när under löpningen det är lämpligast att para tiken?
Vår förhoppning är att de valpar vi föder upp ska få en så god start som möjligt och kunna utvecklas på bästa sätt efter de genetiska förutsättningarna de har. Det är därför viktigt att tiken sköts på rätt sätt såväl före parning, som under dräktighet och digivningen. Våra beslut och vårt handlande kan ha stor betydelse för tiken och valparna.
Valpningsboken används vid delkursen om parning och valpning i uppfödarutbildningen.
Boken är skriven för uppfödare, men även andra hundägare kan ha glädje av innehållet. Syftet är att ge en sammanfattning av kunskaper inom parning, valpning och sjukdomar i könsorganen hos både tik och hanhund. Boken ger också en anatomisk översikt, så att man förstår hur en defekt eller sjukdom påverkar hunden. Läsaren får även råd hur de nyfödda valparna tas om hand.
Uppfödarboken används vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.
Vad krävs för att vara hunduppfödare? I Uppfödarboken ges svar på en mängd av dessa frågor. Från vilka förutsättningar som krävs, vilka regler som gäller och det ansvar man som uppfödare har till hur en valplåda kan se ut och vad man bör tänka på vid leverans av en valp.
Allt material är copyrightskyddat och får endast användas till SKKs uppfödarutbildning inom organisationen.
Har ni frågor om utbildningen kan ni ta kontakt med SKKs utbildningsavdelning via utb@skk.se .
Söker du fler blanketter och regler? Det hittar du på skk.se
Har du frågor om lagar och regler, eller om vardagen som uppfödare – ta kontakt med en kennelkonsulent nära dig!
Till Hunddata